![Ett spännande picklat tillbehör och växtbaserat alternativ till sill. Svamp som först bryns i smör och får kallna innan den går i lagen får en fastare textur som påminner om matjessill.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/inlagd-shiitakesvamp-med-korianderrotter-soja-och-lila-morotter/19983570.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.69,0.51&format=webp&quality=80)
Inlagd shiitakesvamp med korianderrötter, soja och lila morötter
![Inlagd shiitakesvamp med korianderrötter, soja och lila morötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/inlagd-shiitakesvamp-med-korianderrotter-soja-och-lila-morotter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett spännande picklat tillbehör och växtbaserat alternativ till sill. Svamp som först bryns i smör och får kallna innan den går i lagen får en fastare textur som påminner om matjessill.
Gör så här
-
- Skär korianderrötterna i små bitar och koka upp med ättikslagen och alla kryddor. Låt svalna och tillsätt sojan.
- Bryn smöret. Putsa och dela ev svampen. Stek den gyllene i smöret. Lägg på papper att rinna av och låt svalna.
- Skala och hyvla lök och morötter i 2 mm tunna skivor.
- Lägg lök, morötter och svamp i lagen och låt stå minst ett dygn i kyl.