![Mjuk kola med honung som är perfekt att garnera bakverk med. Spritsa små droppar på bakelser eller tårtor som dekor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/honungskola/1227631186.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.39,0.45&format=webp&quality=80)
Honungskola
![Honungskola](https://cdn-kund.arla.se/recept/honungskola/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mjuk kola med honung som är perfekt att garnera bakverk med. Spritsa små droppar på bakelser eller tårtor som dekor.
Gör så här
-
Honungskola:
- Koka upp grädde med vaniljfrön, stång och salt. Låt dra några timmar.
- Koka upp grädden igen.
- Karamellisera socker och honung till en ljus karamell. Släck med den varma grädden. Koka till 110°. Sila över chokladen och mixa till en emulsion.
- Tillsätt smöret och mixa slätt. Låt svalna över natten och lägg upp på spritspåse.