Hönsfärsbullar med citron- och ingefärssås
Köttbullar på hönsfärs kryddade med chili serveras med en kall sås smaksatt med citron och ingefära. Hönsfärs är ett bra alternativ till både nöt- och kycklingfärs.
Gör så här
-
Hönsfärsbullar:
- Blanda mjölk, ströbröd, sambal och salt. Låt stå 5 min och blanda med hönsfärsen.
- Spritsa ut frikadeller, ca 30 g/styck på bleck med lite vatten på.
- Ånga frikadellerna i ugn på 100° ånga till en innertemperatur på 72°, 8-10 min.
- Stek hönsfärsbullarna i olja vid servering till fin färg.
-
Citron- och ingefärssås:
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och strimlad mynta.
-
Sallad:
- Strimla salladen fint och blanda med pumpakärnor, rapsolja, vinäger och salt.
-
Servering:
- Koka riset och servera till hönsfärsbullarna med såsen och salladen.