En hollandaisesås är relativt naturell i smaken vilket gör den tacksam att experimetera smakmässigt med. Testa att smaka av med en crab paste på bland annat fermenterade bönor och chili. Lite mer sting i munnen och på menyn. 
Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.

Hollandaisesås med crab paste

Recept av Jimmi Eriksson

En hollandaisesås är relativt naturell i smaken vilket gör den tacksam att experimetera smakmässigt med. Testa att smaka av med en crab paste på bland annat fermenterade bönor och chili. Lite mer sting i munnen och på menyn. Psst: Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.

Gör så här

    • Vispa samman äggulor, vatten och citronsaft i en kastrull. Värm under konstant vispning till en fast konsistens (ca 66°). Dra kastrullen från värmen.
    • Tillsätt smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens. Smaka av med salt, tabasco och ev med mer citronsaft
    • Smaka av hollandaisesåsen med crab paste.