Kallrök snabbt, rubba, sota och baka köttet med glaze i vakuumpåse över natten så att köttet får en skön BBQ-karaktär. Kul att variera smaksättningen.

Högrev BBQ

Recept av Jimmi Eriksson

Kallrök snabbt, rubba, sota och baka köttet med glaze i vakuumpåse över natten så att köttet får en skön BBQ-karaktär. Kul att variera smaksättningen.

Gör så här

    • Kallrök köttet ca 1 tim. Mortla ingredienserna till rubben. Gnid in köttet med rubben och grilla eller sota köttet direkt på hällen, låt svalna.
    • Skiva rödlök och vitlök, sautera i olja. Tillsätt timjan, lagerblad och vin och låt reducera till hälften. Ta från värmen och smaka av med bbq-sås och sambal oelek.
    • Lägg köttet i en vakuumpåse med glazen och förslut. Baka i cirkulator eller i ugn på 75° över natten eller ca 8 tim.
    • Ta köttet ur påsen, tranchera och häll lite av glazen på skivorna. Salta vid servering.