Helstekt kotlettrad med dragon- och konjakssås

Helstekt kotlettrad med dragon- och konjakssås

Gör så här

1. Stek kotlettraden i ugn, 150° till en innertemperatur av 75°.
2. Ta ut köttet och låt vila ca 20 min. Salta och peppra. Skiva.
3. Fräs lök i smör. Tillsätt socker och bryn. Tillsätt fond, vatten och koka upp.
4. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Tillsätt grädde, dragon och konjak. Koka på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Stek potatis i smör. Tillsätt persilja. Salta och peppra.

Tips: Servera gärna med varma grönsaker.

Serveringsportion ca: Kött 80 g, sås 0,75 dl, potatis 150 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen