Helbakad blomkål med rostat rågbröd, spritärter och färskost med dragon

Helbakad blomkål med rostat rågbröd, spritärter och färskost med dragon

Helbakad blomkål med rostat rågbröd, spritärter och färskost med dragon
Recept av Thomas Sjögren

Gör så här

    • Ta bort blasten från blomkålshuvudena och pensla med smör. Salta och rosta i ugn på 180° till en innertemperatur på 95° ca 35 min. Dela blomkålen i portionsbitar à 150 g. Pressa på citron och smaka ev av med mer salt.
    • Mixa brödet till små bitar och blanda med smöret, smaka av med salt. Rosta brödet i ugn på 160° ca 10 min.
    • Mixa färskosten med dragon och smaka av med citronskal, saft och salt. Lägg i spritspåse.
    • Sprita ärterna. Smält smöret i en kastrull, lägg i ärter och schalottenlök, smaka av med citronsaft.
    • Vid servering: Servera blomkålen med spritärterna och strö på det rostade rågbrödet. Spritsa färskost på tallriken och toppa blomkålen med klippt smörgåskrasse.