![Lika vacker som god är den smakfulla soppan. Bärens syra matchar den lenda crémen perfekt tillsammans med de knapriga skorporna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/havtornssoppa-med-farskostcreme-toppad-med-kardemummaskorpor/20410508.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Havtornssoppa med färskostcrème toppad med kardemummaskorpor
![Havtornssoppa med färskostcrème toppad med kardemummaskorpor](https://cdn-kund.arla.se/recept/havtornssoppa-med-farskostcreme-toppad-med-kardemummaskorpor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Lika vacker som god är den smakfulla soppan. Bärens syra matchar den lenda crémen perfekt tillsammans med de knapriga skorporna.
Gör så här
-
Havtornssoppa:
- Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
- Spritsa i valfria formar och ställ i frys.
-
Färskostcrème:
- Vispa ingredienserna (utom gelatinbladet) till färskostcrèmen. Ställ i kyl. Ta bort 10% av crèmen och smält samman med gelatinbladet. Vänd tillbaka i resten av crèmen.
-
Kardemummaskorpor:
- Sikta mjöl tillsammans med bakpulver. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en deg i degblandare.
- Rulla ut degen till 2 cm tjocka längder och baka gyllenbruna i ugn, 190° i 6 – 8 min. Dela i ½ cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt och baka skorporna i ugn, 220° till fin färg.
-
Servering:
Lägg färskostcrème i skålar. Fyll på med iskall havtornssoppa och toppa med kardemummaskorpor.