![Den klassiska kolan har smaksatts med havtorn. Nu är den både söt och syrlig i smaken men fortfarande skönt seg i konsistensen. Det går lätt att gjuta kolor i silikonformar. Gör dem lyxigt stora och slå in i traditionellt smörpapper.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/havtornskola/2805018116.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.48,0.53&format=webp&quality=80)
Havtornskola
![Havtornskola](https://cdn-kund.arla.se/recept/havtornskola/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den klassiska kolan har smaksatts med havtorn. Nu är den både söt och syrlig i smaken men fortfarande skönt seg i konsistensen. Det går lätt att gjuta kolor i silikonformar. Gör dem lyxigt stora och slå in i traditionellt smörpapper.
Gör så här
-
- Koka upp alla ingredienser till kolan. Koka kraftigt under vispning till 117°.
- Ta från värmen och låt svalna något. Gjut kolor i silikonformar eller i en större form. Låt stelna i rumstemperatur.
- Ta kolorna ur formarna eller skär den stora i mindre bitar. Slå gärna in kolorna i smörpapper.