Havtorn - lakrits - mandel

Havtorn - lakrits - mandel

Gör så här

Havtornscurd:
1. Vispa ihop ägg och socker. Koka upp purén och tillsätt äggvispet. Sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
2. Tillsätt smör och gelatinblad, sila och kyl ner.

Mandelmördeg:
1. Arbeta vetemjöl, mandelmjöl, smör, florsocker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg.
2. Kavla ut degen ca 3 mm tunn. Klä tartelettformar, 7 cm i diameter, med mördegen och låt stå i frysen 30–40 min. Baka av i 200° 8–10 min till gyllenbrun färg. Låt svalna och fyll med havtornscurd.

Varmvispad maräng:
1. Vispa äggvita, citronsaft och socker över vattenbad till ca 60°, vispa sedan marängen kall i maskin.
2. Spritsa direkt på tarteletterna.

Karamelliserade salta mandlar:
1. Smält sockret till en gyllenbrun karamell i en stekpanna. Tillsätt mandel och vänd runt så att alla mandlar blir täckta av socker, rör ner smöret.

2. Strö över lite flingsalt och lägg upp på bakplåtspapper eller silpat.

Till dekor:
Lakritspasta, oxalis och delade, karamelliserade salta mandlar.

Montering:
1. Droppa på lakritspasta på marängen, dekorera med oxalis och delade, karamelliserade salta mandlar.

Källa: Sweetlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen