Havrekakan är inte bara en god småkaka, den är också perfekt att använda som crunch, smul eller crumble till desserter. T ex i eller på trifel, mousse, glass eller fruktsallad. Tips är att lägga en skopa glass mellan två havrekakor och servera som en sandwich.

Havrekakor

Havrekakor

Havrekakan är inte bara en god småkaka, den är också perfekt att använda som crunch, smul eller crumble till desserter. T ex i eller på trifel, mousse, glass eller fruktsallad. Tips är att lägga en skopa glass mellan två havrekakor och servera som en sandwich.

Gör så här

    • Rör smör och socker poröst i maskin med vinge.
    • Blanda havregryn, vetemjöl, salt och hjorthornssalt och blanda ner i smöret. Arbeta ihop till en deg,
    • Dela degen i bitar à ca 30 g och rulla till bollar. Lägg på plåtar och tryck till varje kaka lätt.
    • Baka av ugnen på 180° i 8-10 min. Låt kakorna svalna på plåten.