Hasselnötsyoghurt, änglamos och syltade enbär

Hasselnötsyoghurt, änglamos och syltade enbär

Gör så här

HASSELNÖTSYOGHURT
1.  Rosta hasselnötterna i en stekpanna och tillsätt mjölken. Mixa och låt stå ett par timmar i rumstemperatur.
2.  Värm hasselnötsmjölken strax under kokpunkten, sila. Smält chokladen i hasselnötsmjölken under omrörning. Tillsätt gelatinbladet och sist grädden så att allt kyls ner till 44 – 46°.
3.  Häll lite av smeten i en skål och rör ner yoghurten. Häll sedan ner yoghurtblandningen i resten av smeten och rör om.
4.  Häll upp hasselnötsyoghurten i formar eller ringar. Plasta eller täck med ett lock. Låt stå i ugn på 40° i minst 6 tim. Ta ut och kyl. Hasselnötsyoghurten används som en grund att lägga resten av ingredienserna till desserten på.

ÄNGLAMOS
1.  Koka upp vatten, socker och glykos. Smält ner gelatinbladen i lagen. Tillsätt citronsaft och lingonpuré.
2.  Kör i glassmaskin till fast och krämig konsistens. Vänd lingonsorbeten med grädden.

MONTERING
1.  Lägg upp änglamoset som ”bumlingar” på  hasselnötsyoghurten. Dekorera desserten med rivna hasselnötter, syltade lingon, syltade enbär  och sockerband.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen