Härlig hamburgare med förädlad bourbonglaze, stekt lök och smakrik cheddarost.

Hamburgare med bourbonglaze

Recept av Thomas Sjögren

Härlig hamburgare med förädlad bourbonglaze, stekt lök och smakrik cheddarost.

Gör så här

  • Bourbonglaze:

    • Smält sockret i en stekpanna tillsätt krossad vitlök, bourbon, ketchup och vinäger. Låt glazen koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med salt.
  • Stekt lök:

    • Skiva lök och vitlök tunt.
    • Stek lök och vitlök i smör på medelvärme, tillsätt peppar och öl. Låt all vätska koka in i löken. Smaka av med salt.
  • Montering:

    • Stek hamburgarna i smör, salta och peppra. Klicka på glazen och lägg på en ostskiva per hamburgare. gratinera i hög värme.
    • Grilla bröden.
    • Lägg ihop hamburgarna med skivad tomat och stekt lök. Servera gärna med colslaw och pommes.