Hallontårta med vaniljpannacotta, litchicrème och sockerballerina

Hallontårta med vaniljpannacotta, litchicrème och sockerballerina

Gör så här

Vaniljpannacotta:

1.  Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön.  Låt dra ca 10 min. Tillsätt gelatin och sila. Fyll en interiörform och frys.

Litchicrème:

1  Koka upp puré, socker och citronsaft. Tillsätt gelatin och sila. Häll upp lite av crèmen i en spritspåse och kyl. Fyll en interiörform med resterande litchicrème och frys.

Hallonbavaroise:

1.  Koka upp purén. Blanda i socker och äggula och värm till 85° under omrörning. Tillsätt gelatin, sila och kyl till 25°. Vänd ner lösvispad grädde.

Hallonglaze:

1.  Värm grädde, puré och glukos. Smält isomalten och ta från värmen. Rör ner gräddblandningen i isomalten. Tillsätt gelatin och kondenserad mjölk.

2.  Sila blandningen över chokladen och rör om försiktigt. Blanda i titanoxid och färg.

Jacondebotten:

1.  Vispa ägg och TPT fluffigt. Vispa äggvita och socker till en maräng.

2.  Vänd ner TPT­blandningen i marängen och tillsätt sedan mjölet. Vänd försiktigt ner det smälta smöret.

3.  Baka av i ugn på 220° ca 6 min. Låt svalna och stansa ut 3 bottnar som är något mindre än tårtformen.

Dekor:

1.  Spritsa ca 1/3 av hallonbavaroisen i en tårtform  av silikon. Lägg i vaniljpannacottan, sedan en jocondebotten. Fortsätt med ca 1/3 hallonbavaroise, litchicrèmen, den andra bottnen, resterande hallonbavaroise och den sista bottnen.

2.  Frys tårtan helt. Ta ut och lägg på galler. Värm  hallonglazen till 32° och häll över tårtan. Spritsa litchicrème i hallonen och garnera med dem, oxalis och gärna en sockerskulptur.

ATT TÄNKA PÅ

Det gäller att ha exakt temperatur på glazen för att få ett lyckat resultat. Låt din egen fantasi och kunskap sätta gränserna för hur avancerad du vill ha dekoren.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen