![En fluffig retrofavorit på konditorvis, med mandelsablébotten och hallonmaräng.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/hallonmums-mums/1236954260.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Hallonmums-mums
![Hallonmums-mums](https://cdn-kund.arla.se/recept/hallonmums-mums/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En fluffig retrofavorit på konditorvis, med mandelsablébotten och hallonmaräng.
Gör så här
-
Mandelsablébotten:
- Smula ihop florsocker, mjöl, urskrapade vaniljfrön och smör. Tillsätt ägg och blanda ihop till en deg. Låt vila i kyl ca 30 min.
- Kavla ut degen 2 mm tjock. Stämpla ut 5 cm stora rundlar, nagga och lägg på plåtar med silikonpapper. Låt vila 10–15 min.
- Baka av i ugn 190° 8–10 min.
-
Hallonsylt:
- Blanda hallon och socker, låt koka ca 10 min under omrörning. Tillsätt citronsaft och koka ytterligare några minuter tills sylten är klar.
-
Hallonmaräng:
- Blanda agar agar med vatten och hallonpuré. Låt stå över natten.
- Blanda i glykos och 1250 g socker, koka till 116°.
- Vispa äggvita och resterande socker till en relativt styv maräng. Häll hallonen över marängen. Vispa tills marängen svalnat något.
-
Montering:
- Pensla sablébottnarna med choklad. Spritsa en klick hallonsylt i mitten, samt spritsa en topp av hallonmaräng med slät tyll. Låt stelna i 2–3 tim.
- Doppa i choklad och dekorera efter eget tycke.