Hallonmums-mums

Hallonmums-mums

Gör så här

Mandelsablébotten:

1. Smula ihop florsocker, mjöl, urskrapade vaniljfrön och

smör. Tillsätt ägg och blanda ihop till en deg. Låt vila i kyl ca 30 min.

2. Kavla ut degen 2 mm tjock. Stämpla ut 5 cm stora

rundlar, nagga och lägg på plåtar med silikonpapper.

Låt vila 10–15 min. 

3. Baka av i ugn 190° 8–10 min. 

Hallonsylt:

1. Blanda hallon och socker, låt koka ca 10 min under

omrörning. Tillsätt citronsaft och koka ytterligare

några minuter tills sylten är klar.

Hallonmaräng:

1. Blanda agar agar med vatten och hallonpuré. Låt stå

över natten.

2. Blanda i glykos och 1 250 g socker, koka till 116°.

3. Vispa äggvita och resterande socker till en relativt styv maräng. Häll hallonen över marängen. Vispa tills

marängen svalnat något.

Till garnering: tempererad mörk choklad 

Montering:

1. Pensla sablébottnarna med choklad. Spritsa en klick

hallonsylt i mitten, samt spritsa en topp av hallon-

maräng med slät tyll. Låt stelna i 2–3 tim.

2. Doppa i choklad och dekorera efter eget tycke.

Källa: Klassiker i ny stil nr 1

  • Fett
    7,35 g
  • Kolhydrater
    32,01 g
  • Protein
    2,48 g
  • Energi (kJ)
    862,44 kJ
  • Energi (kcal)
    207,05 kcal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen