Att bjuda på en liten kaka till kaffet uppskattas av gästerna. Den här både söta och friska kakan med hallon, citron och kvarg görs i bleck och skärs enkelt upp till små munsbitar.

Hallonkaka med citron

Recept av Andreas Hedlund

Att bjuda på en liten kaka till kaffet uppskattas av gästerna. Den här både söta och friska kakan med hallon, citron och kvarg görs i bleck och skärs enkelt upp till små munsbitar.

Gör så här

  • Kaka:

    • Blanda alla ingredienser i maskin med vinge.
    • Fördela hälften av smuldegen på smort bakplåtspapper i ett GN-bleck.
  • Fyllning:

    • Rör samman ägg, kvarg, socker och vaniljsocker och häll över smulorna.
    • Lägg på hallon och citronskal. Fördela resterande smuldeg på fyllningen.
    • Grädda i ugn på 160° ca 45 min. Låt svalna och skär i små portionsbitar.