Spritsa hallonchantilly i små glas och bjud till dessert efter lunchen. Toppa hallonchantillyn med t ex blåbärskompott och små maränger för en härlig sommardessert. Lätt att ha förberedd och bara vispa vid servering. För bäst resultat blir det om hallonchantillyn serveras strax efter uppvispningen.

Hallonchantilly

Hallonchantilly
Recept av Disa Molin

Spritsa hallonchantilly i små glas och bjud till dessert efter lunchen. Toppa hallonchantillyn med t ex blåbärskompott och små maränger för en härlig sommardessert. Lätt att ha förberedd och bara vispa vid servering. För bäst resultat blir det om hallonchantillyn serveras strax efter uppvispningen.

Gör så här

    • Smält hallonen i en kastrull. Tillsätt florsockret och låt sjuda ca 5 min.
    • Mixa hallonsmeten med grädden. Plasta mot ytan och kyl över natten.
    • Vispa upp massan till en fluffig kräm. Tillsätt smetanan under vispningen och spritsa upp i portionsglas.
    • Bäst resultat blir det om hallonchantillyn serveras strax efter uppvispningen.