Den krispiga salladen är förvånansvärt enkel att göra med tanke på den underbara smaken. Picklat är alltid ett uppfriskande och uppskattat inslag på bufféer. Rökt, rimmad eller garavd fisk är trevliga tillbehör.

Gurksallad med kryddiga couscouspärlor och dillig cottage cheese med ingefära

Recept av Marie Skogström

Den krispiga salladen är förvånansvärt enkel att göra med tanke på den underbara smaken. Picklat är alltid ett uppfriskande och uppskattat inslag på bufféer. Rökt, rimmad eller garavd fisk är trevliga tillbehör.

Gör så här

    • Koka upp ättika, socker och vatten. Slå lagen över russinen och låt svalna.
    • Vänd gurka och lök med russinlagen, smaka av med salt.
  • Kryddiga couscouspärlor:

    • Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen, men med gurkmeja och saffran i vattnet.
    • Rosta couscousen i smöret tills den är knaprig. Lägg upp på hushållspapper, salta och låt svalna.
  • Dillig cottage cheese med ingefära:

    • Värm oljan till 60°. Slå den över dillen och mixa till en knallgrön olja. Låt svalna.
    • Smaksätt cottage cheese med ingefära, salt och peppar. Ringla dilloljan över och vänd ev runt.
  • Vid servering:

    • Vänd ner dill och shisokrasse i gurksalladen. Strö över kryddiga couscouspärlor och toppa med dillig cottage cheese med ingefära.