Gurkgranité med yoghurtskum och kummin-shortbread

Gurkgranité med yoghurtskum och kummin-shortbread

Gör så här

1. Gurkgranité: mixa gurka med socker. Frys in i ett bleck.
2. Gör kummin-shortbread. Sikta mjöl och salt. Kör smör och socker med en vinge i blandare tills det mjuknar. Tillsätt ägg, mjölet och nötter och kör massan. Kyl tills degen är riktigt kall. Rulla ut i rullar. Pensla med äggula och rulla i kummin. Skär ca 5 mm tjocka skivor. Lägg på plåt, strö lite grovsalt ovanpå. Baka i ugn, 180° i ca 8 min.
3. Yoghurtskum: blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp mjölk, grädde, socker och kummin. Vispa äggula och citronsaft lätt, slå det över mjölkblandningen. Sjud allt till 82°. Tillsätt de avrunna gelatinbladen och sila genom en chinoise. Blanda väl och tillsätt matyoghurt. Häll ut på bleck och låt svalna. Fyll en sifon och ladda med dubbla patroner.
4. Montering: Skiva gurka i tunna skivor på skärmaskin, ta bort mittendelen men låt skalet vara kvar. Skär ca 8 cm långa och ca 1 cm breda skivor. Lägg gurkskivorna bredvid varandra på tallrik. Riv lite granité och lägg ovanpå gurkskivorna. Lägg en topp av skum på granitén och servera med shortbread.

Serveringsportion ca: 150 g
Källa: Dessertakademien 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen