En mustig klassiker med mera kött och utan potatis. Soppans lätt rökiga smak lättas upp med syrlig citron och en klick matyoghurt.

Gulaschsoppa med rökt paprika

Recept av Malin Söderström

En mustig klassiker med mera kött och utan potatis. Soppans lätt rökiga smak lättas upp med syrlig citron och en klick matyoghurt.

Gör så här

    • Lägg kött och skivad lök i var sin skål. Blanda de torra kryddorna och fördela lika på kött och lök. Riv vitlöken och blanda med citronskal, gnid in i kött och lök och pressa över citronsaften.
    • Ringla oljan i en tjockbottnad kastrull, lägg löken i botten och köttet ovanpå. Slå på vatten och lägg på ett tättslutande lock. Koka sakta upp och låt puttra ca 3 tim, eller tillaga i ugn, 80° över natten, ca 10 tim.
    • Smaka av soppan och toppa med en klick matyoghurt. Servera med ett gott bröd.