![Det här är receptet på själva kakan. Maräng och mandel ger den dess speciella konsistens med den karakteristiska kanten nedtill. De färgas naturligt med bland annat ört- eller grönsaksjuicer.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grundrecept-macarons/439054317.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Grundrecept macarons
![Grundrecept macarons](https://cdn-kund.arla.se/recept/grundrecept-macarons/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är receptet på själva kakan. Maräng och mandel ger den dess speciella konsistens med den karakteristiska kanten nedtill. De färgas naturligt med bland annat ört- eller grönsaksjuicer.
Gör så här
-
- Koka upp bläck eller juice med socker. Starta vispningen av hälften av äggvitan (55 g vid 10 st) då sockerlagen är upp i 115°. Fortsätt att koka sockerlagen till 119°.
- Häll sockerlagen lite i taget under vispning i den uppvispade äggvitan. Vispa marängen kall.
- Mixa mandelmjöl med florsocker. Sikta genom en finmaskig sil två gånger. Blanda med resten av den ovispade äggvitan (55 g vid 10 st).
- Vänd ned 1/3 av marängen i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ned resterande maräng.
- Fyll i spritpåse med rak tyll. Spritsa rundlar stora som femkronor (2-3 cm i diameter) på bakplåtspapper. Låt vila ca 30 min.
- Baka av i ugn, 160° i 13-15 min, låt svalna. Förvara i lufttäta låda i frysen.