![Servera grönpepparsåsen till en köttbit eller stek i tunna skivor av nöt, fläsk eller fågel. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en trevlig syra till den kryddiga smaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gronpepparsas/3597902224.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Grönpepparsås
![Grönpepparsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/gronpepparsas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Servera grönpepparsåsen till en köttbit eller stek i tunna skivor av nöt, fläsk eller fågel. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en trevlig syra till den kryddiga smaken.
Gör så här
-
- Mixa de väl avrunna pepparkornen grovt. Fräs peppar och lök i smör i en kastrull utan att den tar färg.
- Häll på vin koka ihop till hälften. Tillsätt demi glace och reducera någon minut.
- Tillsätt grädden och koka ihop till önskad konsistens. Smaka av med salt.