Grönkålssoppa med räkor, kompott på äpple & jordärtskocka

Grönkålssoppa med räkor, kompott på äpple & jordärtskocka

Gör så här

1. Rensa och skölj grönkålen, förväll kålen snabbt i kokande vatten och kyl. Ta upp och krama ur vätskan, strimla kålen fint.
2. Fräs upp hälften av löken, slå i vin, buljong och grädde, låt koka till god smak.
3. Skala och skölj jordärtskockorna och äpplena och skär i mindre bitar. Fräs upp allt i smör och slå på vitt vin och en svätt vatten, koka mjuka under lock. Stöt skockor och äpple med en visp så de går sönder, smaksätt med salt, peppar och en skvätt vinäger.
4. Svetta resten av löken i lite smör tillsammans med grönkålen. Lägg i en mixer och slå på soppgrunden och mixa slät. Smaksätt med salt och peppar.
5. Gör kulor av jordärtskockan och arrangera med räkorna på toppen. Slå på soppan.
6. Garnera med späda grönkålsblad.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk/Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen