![Mixa en pesto på grönkål, persilja och cheddar och toppa lunchmackorna med. Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn kan t ex bli gästernas nästa favorit.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gronkalspesto/2220182431.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.36,0.48&format=webp&quality=80)
Grönkålspesto
![Grönkålspesto](https://cdn-kund.arla.se/recept/gronkalspesto/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mixa en pesto på grönkål, persilja och cheddar och toppa lunchmackorna med. Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn kan t ex bli gästernas nästa favorit.
Gör så här
-
- Ta bort den grova stammen på grönkålen.
- Mixa grönkål, persilja, vitlök, rapsolja, citronskal och citronsaft till en slät pesto.
- Tillsätt ost och hasselnötter, mixa med korta pulseringar. Smaka av med salt och peppar.