Spenat och blomkål bildar ett dekorativt mönster i den här vackra, krämiga ärtterrinen med en rund och lyxig smak av tryffel. Mejeribaserade terriner är superenkla att förbereda och perfekta vid stora beställningar.

Grönärtsterrin med tryffelsallad och ostchips

Recept av Marie Skogström

Spenat och blomkål bildar ett dekorativt mönster i den här vackra, krämiga ärtterrinen med en rund och lyxig smak av tryffel. Mejeribaserade terriner är superenkla att förbereda och perfekta vid stora beställningar.

Gör så här

    • Fräs schalottenlök och vitlök snabbt i smör, tillsätt vin, grädde, mjölk och agar agar. Låt koka några minuter. Mixa tillsammans med ärtorna. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
    • Förväll blomkålen. Vänd ner blomkål och spenat i ärtblandningen. Häll upp i plastad form och ställ kallt.
    • Ta ut ur formen och skiva upp innan servering.
    • Rosta nötterna och plocka dillen.
    • Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och blanda med sallad, dill och nötter. Servera terrinen med sallad, ostchips och strimlad tryffel. (Se separat recept på ostchips).