Grönärtsterrin med tryffelsallad och ostchips

Grönärtsterrin med tryffelsallad och ostchips

Grönärtsterrin med tryffelsallad och ostchips
Recept av Marie Skogström

Spenat och blomkål bildar ett dekorativt mönster i den här vackra, krämiga ärtterrinen med en rund och lyxig smak av tryffel. Mejeribaserade terriner är superenkla att förbereda och perfekta vid stora beställningar.

Gör så här

    • Fräs schalottenlök och vitlök snabbt i smör, tillsätt vin, grädde, mjölk och agar agar. Låt koka några minuter. Mixa tillsammans med ärtorna. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
    • Förväll blomkålen. Vänd ner blomkål och spenat i ärtblandningen. Häll upp i plastad form och ställ kallt.
    • Ta ut ur formen och skiva upp innan servering.
    • Rosta nötterna och plocka dillen.
    • Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och blanda med sallad, dill och nötter. Servera terrinen med sallad, ostchips och strimlad tryffel. (Se separat recept på ostchips).