En elegant rätt att erbjuda era gäster. Snabbrimmad, grillad torsk med suröl i smörsåsen istället för vin. Grönsaksstrimlorna sauteras i såsen och läggs som nystan i lökskålarna. Korianderroten bara anas, men ger en härlig smak.

Grillad torsk med smörsås på öl

Recept av Johan Backeus

En elegant rätt att erbjuda era gäster. Snabbrimmad, grillad torsk med suröl i smörsåsen istället för vin. Grönsaksstrimlorna sauteras i såsen och läggs som nystan i lökskålarna. Korianderroten bara anas, men ger en härlig smak.

Gör så här

    • Skär torsken i portionsbitar. Salta, låt stå ca 10 min och torka av. Pensla torsken med olja och grilla till en innertemperatur på 42°.
    • Dela silverlökarna, krydda med salt och peppar och ringla över olivolja. Baka i ugn på 120° tills de är mjuka. Ta bort skalet och dela i lameller.
    • Skiva gurka, fänkål och silverlök tunt på mandolin. Smält ¼ av smöret i en kastrull. Tillsätt skivade grönsaker, skivad lök, suröl och lite salt. Låt sjuda ca 1 min under lock. Tillsätt resterande smör och ta från värmen. Skölj och hacka korianderrötterna och vänd ner i såsen. Smaka av med salt.
    • Snurra upp grönsakerna i såsen med en pincett och fyll lökskålarna. Toppa med små dillkvistar.
    • Arrangera torsk och lökskålar på tallrikar och skeda på ölsmörsåsen.