Grillad ost- & svampmacka
Den grillade mackan fylls med ostkräm, stekt svamp och grönkål. Lingon ger härlig syra, extra ostskivor härlig textur och chipsen som serveras till lite krisp. I säsong används gärna kantareller till denna vegetariska ost- & svampmacka. Utanför säsong fungerar t ex champinjoner och shiitake bra. Grilla tills levainskivorna är krispiga i t ex en Merrychef.
Gör så här
-
- Putsa och stek svampen i smör. Tillsätt grovhackad grönkål, finhackad schalottenlök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan.
- Bred ostkräm på brödskivorna och lägg på svampblandningen på hälften av bröden. Strö på lingon och lägg på ostskivorna. Toppa med resterande brödskivor med ostkrämen nedåt.
- Grilla mackorna tills bröden är krispiga och osten har smält. Servera med rotfruktschips.