Burgare funkar utmärkt till våra äldre idag. Högreven är färsk och nymald när vi får den och vi har mer grädde och ägg i färsen i vår konsistensanpassade kost. Enbärskrämen är viktig för smakupplevelsen.

Grillad högrevsburgare med enbärskräm och rostade morötter

Burgare funkar utmärkt till våra äldre idag. Högreven är färsk och nymald när vi får den och vi har mer grädde och ägg i färsen i vår konsistensanpassade kost. Enbärskrämen är viktig för smakupplevelsen.

Gör så här

  • Högrevsburgare:

    • Skär fläsket i små tärningar och blanda med färsen.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.
    • Forma till burgare.
  • Enbärskräm:

    • Krossa eller mixa enbären och blanda med gräddfil, vinäger, dijonsenap och salt.
  • Rostade morötter och fänkålssallad:

    4. Lägg morötterna i ett bleck, strö över krossad rosépeppar och salt. Speja med smör-&rapsolja. 5. Rosta morötterna i ugnen på 175° ca 15 min. 6. Skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda fänkålen med pressad citron och och salt.
  • Till servering:

    • Grilla eller stek burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
    • Grilla bröden och lägg ihop burgarna med isbergssallad, enbärskräm, fänkål.
    • Servera med de rostade morötterna.