Grevémousse med bakad äggula, roscofflök, svartkål och tryffel
Franskt, frasigt bakverk med calvadossmörade äpplen som bakas länge i ugn. En klick citronmelissmetana förhöjer smaken.
Gör så här
-
- Värm grädden och smält ner ost och agar agar. Fyll i portionsformar av slipat, 10 cm breda och 3 cm höga. Frys över natten.
- Ta ut ostmoussen ur formarna, lägg på tallrikarna och låt bli rumsvarma.
- Fräs lök, vitlök och kål i smör med tryffelbresyr och slå på vin. Låt koka några minuter och tillsätt buljongen. Låt koka tills allt har mjuknat, smaka av med salt och peppar.
- Baka äggulorna i 65° klarat smör ca 1,5 tim.
-
Vid servering:
Lägg en gula på varje mousse och placera lök och kål runt om med sin buljong. Toppa med tryffel.