![Gravad strömming är ett omtyckt inslag på sillbordet. Örtsåsen med citron och vitlök passar perfekt till den inlagda strömmingen, som serveras på julbordets första runda.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gravad-oststromming/2810128339.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.42,0.51&format=webp&quality=80)
Gravad östströmming
![Gravad östströmming](https://cdn-kund.arla.se/recept/gravad-oststromming/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Gravad strömming är ett omtyckt inslag på sillbordet. Örtsåsen med citron och vitlök passar perfekt till den inlagda strömmingen, som serveras på julbordets första runda.
Gör så här
-
- Drag skinnet av strömmingen.
- Blanda vatten, ättiksprit och salt, rör tills saltet har löst sig.
- Lägg ner filéerna i lagen. Låt stå i kyl tills köttet blivit vitt och fast, ca 6 tim.
- Blanda alla ingredienserna till örtsåsen. Häll av lagen från strömmingen. Låt rinna av väl.
- Varva strömming och sås. Ställ i kyl för att mogna, ca 1 dygn före servering.