![Snabbgrava laxen på 2 timmar och bränn av ytan, toppa med tunna krispiga skivor av blomkål och rädisor. Tillsammans med det brynta sojasmöret och de syrliga havtornen samsas sött, salt, surt, krämigt och krispigt i underbara kontraster.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gravad-lax-med-picklade-havtorn--pepparrotsmajonnas-och-brynt-sojasmor/3936062312.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.51&format=webp&quality=80)
Gravad lax med picklade havtorn, pepparrotsmajonnäs och brynt sojasmör
![Gravad lax med picklade havtorn, pepparrotsmajonnäs och brynt sojasmör](https://cdn-kund.arla.se/recept/gravad-lax-med-picklade-havtorn--pepparrotsmajonnas-och-brynt-sojasmor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Snabbgrava laxen på 2 timmar och bränn av ytan, toppa med tunna krispiga skivor av blomkål och rädisor. Tillsammans med det brynta sojasmöret och de syrliga havtornen samsas sött, salt, surt, krämigt och krispigt i underbara kontraster.
Gör så här
-
Gravad lax:
- Blanda socker och salt och strö över laxen, låt stå ca 2 tim i kyl. Skär laxen i 1x1 cm kuber, strö över cayennepeppar och bränn av snabbt med brännare.
-
Picklade havtorn:
- Koka ättika, socker och vatten och lägg i havtornen. Låt stå i kyl över natten.
-
Pepparotsmajonnäs:
- Mixa ägg och pepparrot i en kannmixer. Tillsätt oljan i en jämn stråle under mixning till en krämig majonnäs. Smaka av med salt och vinäger och lägg i spritspåse.
-
Blomkål och rädisor:
- Hyvla blomkål och rädisor tunt på mandolin, lägg i isvatten.
-
Brynt sojasmör:
- Bryn smöret och blanda med sojan.
-
Vid servering:
- Lägg laxkuberna på tallrikar och spritsa pepparrotskräm mellan kuberna. Lägg på hyvlad blomkål och rädisor. Spritsa på forellrom, skeda över picklade havtorn och brynt sojasmör. Toppa med dillblommor.