![Med chilipasta i såsen får Jimmi in alla element av hetta - från sötma till syra. Du kan även gratinera ostronen med en gasbrännare.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gratinerade-ostron-med-hetta/1976996887.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Gratinerade ostron med hetta
![Gratinerade ostron med hetta](https://cdn-kund.arla.se/recept/gratinerade-ostron-med-hetta/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Med chilipasta i såsen får Jimmi in alla element av hetta - från sötma till syra. Du kan även gratinera ostronen med en gasbrännare.
Gör så här
-
- Öppna ostronen och lossa från muskeln. Häll av vätskan och lägg tillbaka ostronet i den djupa skalhalvan. Häll grovsalt på en plåt och lägg ostronen stadigt på plåten.
- Hacka och sautera schalottenlöken i smör. Häll på grädde och koka ihop några minuter. Ta från värmen och låt svalna. Tillsätt äggula och sambal oelek, smaka av med citronsaft och salt. Fördela såsen på ostronen.
- Gratinera under salamander tills ostronen är gyllene eller i ugn på 275° ca 3 min.