En av skolbarnen mycket omtyckt gratäng. Rökt kalkon, grönsaker och potatis gratineras med ost och en krämig sås. Servera med sallad och krispiga rädisor när det är säsong. Gratängen är också ett bra sätt att ta hand om gårdagens kokta potatis.

Gratäng med potatis och kalkon

Gratäng med potatis och kalkon

En av skolbarnen mycket omtyckt gratäng. Rökt kalkon, grönsaker och potatis gratineras med ost och en krämig sås. Servera med sallad och krispiga rädisor när det är säsong. Gratängen är också ett bra sätt att ta hand om gårdagens kokta potatis.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Strimla kalkonen och stek med paprika, grönkål, purjolök och vitlök i olja tills allt fått lite färg.
    • Blanda crème fraiche, mjölk, salt och peppar.
    • Fördela hälften av potatisen i bleck. Lägg på allt det stekta och toppa med resterande potatis och strö på osten.
    • Häll såsen över allt i blecket och tillaga i ugn på 180° ca 20 min.
    • Servera med gratängen med vitkål och tunt skivade rädisor.