Att göra matiga cheesecakes och skära upp i fina portionsbitar är smidigt och gör att det kalla bordet känns arbetat. Använd gul- eller polkabetor för riktigt vackra 
snittytor.

Gräslök-, dill- och polkabetscheesecake

Gräslök-, dill- och polkabetscheesecake

Att göra matiga cheesecakes och skära upp i fina portionsbitar är smidigt och gör att det kalla bordet känns arbetat. Använd gul- eller polkabetor för riktigt vackra snittytor.

Gör så här

    • Bryn smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en brödform med raka kanter klädd med plastfilm. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
    • Blanda färskosten med dill, gräslök, salt och peppar. Smält de blötlagda gelatinbladen med citronsaften i en kastrull på svag värme.
    • Vänd ner gelatinblandningen i färskoströran. Bred ut smeten i formen och fördela betorna jämnt i fyllningen. Täck med plastfolie mot fyllningen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
    • Skär upp cheesecaken i kuber.