![Att göra matiga cheesecakes och skära upp i fina portionsbitar är smidigt och gör att det kalla bordet känns arbetat. Använd gul- eller polkabetor för riktigt vackra
snittytor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/graslok--dill--och-polkabetscheesecake/395234323.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Gräslök-, dill- och polkabetscheesecake
![Gräslök-, dill- och polkabetscheesecake](https://cdn-kund.arla.se/recept/graslok--dill--och-polkabetscheesecake/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Att göra matiga cheesecakes och skära upp i fina portionsbitar är smidigt och gör att det kalla bordet känns arbetat. Använd gul- eller polkabetor för riktigt vackra snittytor.
Gör så här
-
- Bryn smöret och låt svalna. Kantskär brödet och mixa till smulor. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en brödform med raka kanter klädd med plastfilm. Låt formen stå i kyl medan du gör fyllningen.
- Blanda färskosten med dill, gräslök, salt och peppar. Smält de blötlagda gelatinbladen med citronsaften i en kastrull på svag värme.
- Vänd ner gelatinblandningen i färskoströran. Bred ut smeten i formen och fördela betorna jämnt i fyllningen. Täck med plastfolie mot fyllningen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
- Skär upp cheesecaken i kuber.