![Snabba och goda grahamsrutor som är lätta att lyckas med. Mums för morgontrötta och mellissugna!](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grahamsrutor/3990143850.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Grahamsrutor
![Grahamsrutor](https://cdn-kund.arla.se/recept/grahamsrutor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Snabba och goda grahamsrutor som är lätta att lyckas med. Mums för morgontrötta och mellissugna!
Gör så här
-
- Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
- Tillsätt smör, salt, honung, kvarg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs ca 40 min.
- Stjälp upp degen i smorda bleck. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker blecket. Skär degen i rutor med en vass kniv, låt jäsa ca 20 min.
- Grädda i ugn, 225° ca 15 min.