![Tillsätt lite syra i gräddsåsen i form av crème fraiche. Den bryter av fint mot kalvbuljongens sälta och sötman i svartvinbärsgelén. Tillagas enkelt i större mängder för storkök.
Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfri produkter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/graddsas-med-creme-fraiche/2204166848.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Gräddsås med crème fraiche
![Gräddsås med crème fraiche](https://cdn-kund.arla.se/recept/graddsas-med-creme-fraiche/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Tillsätt lite syra i gräddsåsen i form av crème fraiche. Den bryter av fint mot kalvbuljongens sälta och sötman i svartvinbärsgelén. Tillagas enkelt i större mängder för storkök. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfri produkter.
Gör så här
-
- Koka upp buljong och grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt gelé och soja, låt koka ytterligare ca 3 min.
- Red av med majsstärkelse, Vispa ner crème fraiche och smaka av med salt.