Gräddkola med flingsalt

Gräddkola med flingsalt

Gör så här

1. Smöra en lagom stor form och lägg bakplåtspapper i botten.
2. Lägg delade vaniljstänger i en kastrull med grädde, vaniljsocker och smör, värm tills smöret har smält. 3. Koka upp glykos och häll i sockret lite i taget och blanda. Låt allt koka till 170° eller till gyllenbrun färg.
4. Plocka upp vaniljstången från grädden och häll försiktigt grädden i karamellen och koka igen till 123°. Rör om då och då så kolan inte bränns i botten.
5. Häll upp kolan i formen och låt svalna 3-4 tim i rumstemperatur eller i kyl.
6. Dela kolan i lagom stora bitar. Doppa i tempererad choklad och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Strö över lite flingsalt och låt stelna.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen