Gotländsk saffranskaka med salmbär - eller körsbär

Gotländsk saffranskaka med salmbär - eller körsbär

Gör så här

1. Spola risgrynen i hett vatten. Koka upp vatten och salt. Häll i grynen och låt vattnet koka in.
2. Späd med mjölk och grädde. Låt grynen stå och svälla vid ca 90°C tills de är klara. Rör om då och då.
3. Vispa ägg och socker och blanda ner i gröten.
4. Tillsätt russin, mandel och saffran.
5. Häll smeten i smorda bleck och grädda i ugn vid 175° ca 50 min.
6. Servera med sylt.
Tips: 1 bleck resp. 4 bleck.

Serveringsportion ca: Kaka 200 g, sylt 50 g
Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen