![Låt egen gnocchi med spännande tillbehör få plats på menyn. Variera smaken på gnocchin efter säsong. Gulbetorna vilar i brynt smör, yuzo och lime över natten så att de goda smakerna får blomma ut.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gnocchi-med-gulbeta-abborre-och-jalapenoemulsion/91049953.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.48,0.41&format=webp&quality=80)
Gnocchi med gulbeta, abborre och jalapeñoemulsion
![Gnocchi med gulbeta, abborre och jalapeñoemulsion](https://cdn-kund.arla.se/recept/gnocchi-med-gulbeta-abborre-och-jalapenoemulsion/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Låt egen gnocchi med spännande tillbehör få plats på menyn. Variera smaken på gnocchin efter säsong. Gulbetorna vilar i brynt smör, yuzo och lime över natten så att de goda smakerna får blomma ut.
Gör så här
-
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Ånga av och pressa. Blanda potatis, ägg och finskuren gräslök till en homogen smet. Tillsätt mjöl till klibbfri konsistens.
- Rulla degen till tumtjocka längder och skär i 3 cm bitar. Tryck ev till med en mjölad gaffel. Koka i saltat vatten tills gnocchin flyter upp till ytan. Lyft direkt ur kastrullen ner i kallt vatten.
- Sjud gulbetorna mjuka i saltat vatten, skala.
- Bryn smöret gyllene och tillsätt limesaft samt smaka av med yuzu och salt. Lägg betorna i en vacpåse, häll på smöret och vakuumpacka. Låt dra över natten i kyl.
- Mixa olja och jalapeño slätt. Mixa äggulor och vinäger med en stavmixer och häll i jalapeñooljan till en tjock emulsion. Smaka av med salt.
-
Vid servering:
- Salta abborren. Stek abborre och gnocchi gyllene i smör. Dela och värm betorna med det brynta smöret.
- Lägg upp abborre och gnocchi på tallrikar med kokta betor. Spritsa jalapeñoemulsion på tallrikarna och toppa med plockad dill och vattenkrasse. Skeda över det varma brynta smöret.