![Inkokta, saftiga päron är en klassiker på julbordet. De blir godast om de får sjuda långsamt och gotta sig i mycket lag innan de kyls ner. Kul med överraskande färskostskum som variation till den traditionella, lättvispade grädden.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/glogginkokta-paron-med-farskostskum/2120612545.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.52&format=webp&quality=80)
Glögginkokta päron med färskostskum
![Glögginkokta päron med färskostskum](https://cdn-kund.arla.se/recept/glogginkokta-paron-med-farskostskum/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Inkokta, saftiga päron är en klassiker på julbordet. De blir godast om de får sjuda långsamt och gotta sig i mycket lag innan de kyls ner. Kul med överraskande färskostskum som variation till den traditionella, lättvispade grädden.
Gör så här
-
Inkokta päron:
- Koka upp glögg, vinbärspuré, socker och glykos.
- Skala päronen och sjud dem långsamt i glöggen tills päronen är mjuka med lite motstånd. Kyl ner päronen i sin lag i ett isbad.
-
Färskostskum:
- Mixa alla ingredienser slätt i en mixer eller med en stavmixer. Fyll upp i en sifon och ladda med 2 patroner.
-
Vid servering:
- Tryck ut färskostskum på tallrikar och ställ väl avrunna päron i skummet.