Glasstårta Baked Alaska

Glasstårta Baked Alaska

Gör så här

1. Blanda äggvita och socker till marängbottnarna och värm i en kastrull eller vattenbad under vispning till ca 60°. Vispa upp till full volym i maskin. Vänd ner de frystorkade hallonen.
2. Bred ut marängen i 2 tårtringar, ca 20 cm i diameter. Baka av i ugnen på 130° ca 15 min, sänk värmen till 100° och baka ca 30 min till. Låt ev gå på eftervärme med öppen lucka.
3. Koka upp socker, vatten, glykos, limeskal och saft till en sockerlag. Låt kallna helt. Mixa sockerlagen med matyoghurten och kör i glass-maskin.
4. Varva glassen mellan marängbott-narna och frys i minst 4 tim.
5. Börja sakta vispa äggvitan till den italienska marängen i en visp-maskin under tiden att sockerlagen i punkt 6 börjar att koka.
6. Koka socker och vatten till 121°. Häll den heta lagen i en tunn stråle ner i äggvitan under långsam vispning. Öka sedan hastigheten och vispa tills marängen har full volym. Vänd ner lakritsgranulat. Låt svalna.
7. Bred den italienska marängen på och runt tårtan och bränn av. Dekorera med färska bär och lakritsgranulat.

Källa: Sara Aasum Hultberg Årets Konditor 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen