Glassklubbor

Glassklubbor

Gör så här

VANILJGLASS
1.  Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön.
2.  Vispa socker och äggula. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°. Låt kallna.
3.  Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.

RÖDVINBÄRSSORBET
1.  Värm lite av rödvinbärspurén och smält ner gelatinbladet. Blanda med resterande ingredienser.
2.  Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.

SVARTVINBÄRSSORBET
1.  Gör likadant som för rödvinbärssorbeten ovan.

DOPPNING
1.  Smält samman choklad och kakaosmör. Doppa glassarna i chokladen och garnera med frystorkade bär.

KARAMELLKRÄM
1.  Smält sockret till en karamell. Häll på grädde, mjölk, vaniljstång och urskrapade frön. Tillsätt äggula och värm under omrörning till 81°. Slå blandningen över chokladen och rör till en slät kräm.
2.  Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.

VANILJKRÄM
1.  Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön. Vispa äggula och socker. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°. 2.  Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.

FÄRSKOSTSKUM
1.  Mixa alla ingredienserna med en stavmixer. Fyll i en sifon, ladda med 2 patroner och skaka.

SESAMSTRUT
1.  Blanda alla ingredienser i en maskin med vinge.
2.  Rita upp 10 cm stora cirklar på bakplåtspapper. Stryk ut smeten med palett i cirklarna och baka av i ugn på 180° ca 4 min. Forma rånen till strutar och låt kallna. Förvara strutarna torrt.

MONTERING
1. Servera enligt bild eller efter eget tycke.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen