Glassklubbor
Läckra klubbor av vaniljglass och vinbärssorbet som toppas med vit choklad och bär. Vid servering doppas glassklubborna i krämer av vanilj, karamell och färskostskum.
Gör så här
-
Vaniljglass:
- Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön.
- Vispa socker och äggula. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°. Låt kallna.
- Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.
-
Rödvinbärssorbet:
- Värm lite av rödvinbärspurén och smält ner gelatinbladet. Blanda med resterande ingredienser.
- Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.
-
Svartvinbärssorbet:
- Värm lite av svartvinbärspurén och smält ner gelatinbladet. Blanda med resterande ingredienser.
- Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.
-
Doppning:
- Smält choklad och kakaosmör tillsammans. Doppa glassarna i chokladen och garnera med frystorkade bär.
-
Karamellkräm:
- Smält sockret till en karamell. Häll på grädde, mjölk, vaniljstång och urskrapade frön. Tillsätt äggula och värm under omrörning till 81°. Slå blandningen över chokladen och rör till en slät kräm.
- Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.
-
Vaniljkräm:
- Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön. Vispa äggula och socker. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°.
- Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.
-
Färskostskum:
- Mixa alla ingredienserna med en stavmixer. Fyll i en sifon, ladda med 2 patroner och skaka.
-
Sesamstrut:
- Blanda alla ingredienser i en maskin med vinge.
- Rita upp 10 cm stora cirklar på bakplåtspapper. Stryk ut smeten med palett i cirklarna och baka av i ugn på 180° ca 4 min. Forma rånen till strutar och låt kallna. Förvara strutarna torrt.
-
Montering:
- Servera enligt bild eller efter eget tycke.