Glass på ugnsbakade jordgubbar med krispig rabarber- och jordgubbssallad

Glass på ugnsbakade jordgubbar med krispig rabarber- och jordgubbssallad

Gör så här

Mandel- och kardemummabotten
1. Vispa mandelmjöl, florsocker och ägg luftigt i ca 10 min.

2. Sikta ner vetemjölet i äggvispet. Ta bort ca 10% av massan och rör ut med smöret. Vänd därefter ner smörblandningen i resterande smet.

3. Vispa under tiden äggvita och florsocker till en fast maräng. Vänd ner i mandelsmeten.

4. Stryk ut smeten till ett ca 3 mm tjockt lager på ett bakplåtspapper, strö på kardemummasocker och baka i ugn, 210° ca 6 min tills botten har en gyllenbrun färg.

Jordgubbsglass
1. Baka jordgubbarna i ugn, 140°ca 1 timme så att 1 kg återstår.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa slät. Frys i glassmaskin.

Rabarber- och jordgubbssallad
1. Blanda alla ingredienser, låt vila ca 30 min.

Maräng
1. Vispa äggvita och socker till en krämig maräng. Vänd ner purén så att marängen blir melerad.

Servering
Lägg en mandel- och kardemummabotten i valfri ring. Fyll på med jordgubbsglass, en ny botten och sedan glass tills ringen är helt fylld. Låt stelna i frys. Ta bort ringen och spritsa marängtoppar på glassen. Bränn av marängen lätt med en
brännare. Toppa bakelsen med kardemummasocker samt rabarber och
jordgubbssallad.

Källa: Sweetlab 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen