![Jordärtskockorna blir till lyxiga aptitretare då de toppas med färskost och riven Gammel Knas, lagrad ost från Arla Unika, samt färsk tryffel. Perfekt finger-food att bjuda på som snacks.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/glaserade-jordartskockor-med-farskost-och-tryffel/630594327.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.52,0.69&format=webp&quality=80)
Glaserade jordärtskockor med färskost och tryffel
![Glaserade jordärtskockor med färskost och tryffel](https://cdn-kund.arla.se/recept/glaserade-jordartskockor-med-farskost-och-tryffel/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Jordärtskockorna blir till lyxiga aptitretare då de toppas med färskost och riven Gammel Knas, lagrad ost från Arla Unika, samt färsk tryffel. Perfekt finger-food att bjuda på som snacks.
Gör så här
-
- Tvätta och borsta jordärtskockorna. Dela dem på längden och lägg på plåt med snittytan upp. Pensla skockorna med olja.
- Rosta i ugn på 185° ca 10 min. Ta ut och pensla med lönnsirap. Rosta i ytterligare ca 7 min eller tills de är genombakade och gyllene.
- Smaka upp färskosten med lite salt och nymalen svartpeppar.
- Låt jordärtskockan svalna en aning. Strö över lite flingsalt och klicka på färskost. Toppa med finriven ost och tunt hyvlad tryffel. Garnera med plockade timjanblad.