Jordärtskockorna blir till lyxiga aptitretare då de toppas med färskost och riven Gammel Knas, lagrad ost från Arla Unika, samt färsk tryffel. Perfekt finger-food att bjuda på som snacks.

Glaserade jordärtskockor med färskost och tryffel

Glaserade jordärtskockor med färskost och tryffel
Recept av Jessie Sommarström

Jordärtskockorna blir till lyxiga aptitretare då de toppas med färskost och riven Gammel Knas, lagrad ost från Arla Unika, samt färsk tryffel. Perfekt finger-food att bjuda på som snacks.

Gör så här

    • Tvätta och borsta jordärtskockorna. Dela dem på längden och lägg på plåt med snittytan upp. Pensla skockorna med olja.
    • Rosta i ugn på 185° ca 10 min. Ta ut och pensla med lönnsirap. Rosta i ytterligare ca 7 min eller tills de är genombakade och gyllene.
    • Smaka upp färskosten med lite salt och nymalen svartpeppar.
    • Låt jordärtskockan svalna en aning. Strö över lite flingsalt och klicka på färskost. Toppa med finriven ost och tunt hyvlad tryffel. Garnera med plockade timjanblad.