Härlig midsommardessert i glas som är lätt för kunderna att ta med till firandet. Jordgubbspannacotta fryst i lager med vaniljbavaroise och kakcrisp med smak av mynta och vit choklad. Söta chokladblommor på italiensk maräng toppar desserterna.

Glasdessert med jordgubbspannacotta och vaniljbavaroise

Glasdessert med jordgubbspannacotta och vaniljbavaroise
Recept av Frida Leijon

Härlig midsommardessert i glas som är lätt för kunderna att ta med till firandet. Jordgubbspannacotta fryst i lager med vaniljbavaroise och kakcrisp med smak av mynta och vit choklad. Söta chokladblommor på italiensk maräng toppar desserterna.

Gör så här

  • Jordgubbspannacotta:

    • Mixa jordgubbarna och värm med grädde och socker. Blanda ner gelatinet och mixa slätt.
  • Vaniljbavaroise:

    • Koka upp mjölk, grädde, socker, vaniljstång och frön. Ta från värmen och låt dra ca 1 tim.
    • Blanda i äggulan och värm försiktigt till 82° under omrörning. Blanda i gelatinet och låt kallna.
    • Vänd ner grädden.
  • Myntacrisp:

    • Blanda samman ingredienserna till degen i en maskin med vinge. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper.
    • Baka av i ugn på 180° ca 15 min. Låt svalna och mixa.
    • Blanda med smält choklad och mynta. Strö ut på en plåt med silpat och ställ i kyl.
  • Montering:

    • Varva pannacotta, myntacrisp och bavaroise i portionsglas och frys mellan lagren.
    • Toppa med jordgubbar och maräng. Bränn av marängen. Garnera med rosa chokladblommor och atsinakrasse.