![Årets smak hetta har smugit sig in i den här gelaton både via den syltade ingefäran och galangalroten. Rippla över lakritskolasås vid servering.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gelato-med-ugnsbakat-paron-galangal-och-syltad-ingefara/1613466185.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.53&format=webp&quality=80)
Gelato med ugnsbakat päron, galangal och syltad ingefära
![Gelato med ugnsbakat päron, galangal och syltad ingefära](https://cdn-kund.arla.se/recept/gelato-med-ugnsbakat-paron-galangal-och-syltad-ingefara/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Årets smak hetta har smugit sig in i den här gelaton både via den syltade ingefäran och galangalroten. Rippla över lakritskolasås vid servering.
Gör så här
-
Gelato:
- Blanda päron, galangal och sockerlag i en form eller djup plåt och tillaga i ugn på 225° tills allt är mjukt.
- Mixa bakade päron och galangal samt lag med ingefära, yuzujuice och limesaft fint. Passera och blanda med basen. Kör i gelatomaskin.
-
Kallblandad bas:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och grädden lite i taget under vispning till en fin, slät bas.
- Låt mogna i kyl (4°) i minst 4 tim (helst i 12 tim).
-
Lakritskolasås:
- Koka grädde, sirap och socker till lagom konsistens. Tillsätt lakritspulvret mot slutet av koktiden.
- Rippla lite lakritskolasås på gelaton i glassdisken.
-
Till servering, dessert:
- Rippla lakritskolasås på gelaton. Garnera ev med päronskivor.