Årets smak hetta har smugit sig in i den här gelaton både via den syltade ingefäran och galangalroten. Rippla över lakritskolasås vid servering.

Gelato med ugnsbakat päron, galangal och syltad ingefära

Gelato med ugnsbakat päron, galangal och syltad ingefära

Årets smak hetta har smugit sig in i den här gelaton både via den syltade ingefäran och galangalroten. Rippla över lakritskolasås vid servering.

Gör så här

  • Gelato:

    • Blanda päron, galangal och sockerlag i en form eller djup plåt och tillaga i ugn på 225° tills allt är mjukt.
    • Mixa bakade päron och galangal samt lag med ingefära, yuzujuice och limesaft fint. Passera och blanda med basen. Kör i gelatomaskin.
  • Kallblandad bas:

    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och grädden lite i taget under vispning till en fin, slät bas.
    • Låt mogna i kyl (4°) i minst 4 tim (helst i 12 tim).
  • Lakritskolasås:

    • Koka grädde, sirap och socker till lagom konsistens. Tillsätt lakritspulvret mot slutet av koktiden.
    • Rippla lite lakritskolasås på gelaton i glassdisken.
  • Till servering, dessert:

    • Rippla lakritskolasås på gelaton. Garnera ev med päronskivor.