![Det är viktigt att få in lite syra för att skapa balans i desserten. Tänk innovativt och jobba i olika former med curder och geléer av frukt och bär. Gjut i olika storlekar och spara i frysen. Lite överbliven curd är perfekt att frysa i små kulor. De är trevliga till topping på desseret, tårtor och bakelser speciellt när säsongen för färska bär är över.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/frukt---eller-barcurd/3477031203.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Frukt - eller bärcurd
![Frukt - eller bärcurd](https://cdn-kund.arla.se/recept/frukt---eller-barcurd/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det är viktigt att få in lite syra för att skapa balans i desserten. Tänk innovativt och jobba i olika former med curder och geléer av frukt och bär. Gjut i olika storlekar och spara i frysen. Lite överbliven curd är perfekt att frysa i små kulor. De är trevliga till topping på desseret, tårtor och bakelser speciellt när säsongen för färska bär är över.
Gör så här
-
- Vispa ihop ägg och socker. Koka upp purén och tillsätt äggvispet. Sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
- Tillsätt smör och gelatinblad, sila och kyl ner.