Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.

Fröpanerade palsternacksbiffar

Fröpanerade palsternacksbiffar

Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.

Lägg till i favoriter
Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
  • 700 g skalad palsternacka
  • 400 g KESO® Cottage cheese
  • 140 g havregryn
  • 15 g sambal oelek
  • 6 g salt
  • 2 g svartpeppar
  • 120 g solroskärna
  • 120 g pumpakärna
  • 90 g rapsolja, till stekning
Matvetesallad:
  • 600 g matvete
  • 350 g tomat
  • 100 g rödlök
  • 50 g bladpersilja
  • 2 st citron, finrivet skal och saft
  • 10 g salt
  • 2 g svartpeppar
Basilikayoghurt:
0,3 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Skär palsternackan i bitar och ånga i ugn på 100° ånga tills den är mjuk.
    • Blanda palsternacka, cottage cheese, havregryn och sambal oelek i maskin med vinge. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 30 min.
    • Mixa solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till biffar à ca 60 g. Panera biffarna i fröna och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme.
  • Matvetesallad:
    • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
    • Tärna tomaterna, finhacka löken och strimla persiljan.
    • Blanda matvete, tomat, rödlök, bladpersilja och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Basilikayoghurt:
    • Blanda yoghurten med fint strimlad basilika och smaka av med salt.
Näring per port
  • Fett26,4 gram
  • Kolhydrater60,6 gram
  • Protein20,7 gram
  • Energi (Kj)2 359 Kj
  • Energi (Kcal)564 Kcal
0,3 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept