Frikadeller med currysås

Frikadeller med currysås

Frikadeller med currysås

Curryrätter med ris är en favorit bland skoleleverna. Dessa hönsfärsfirkadeller serveras i en sås med tydlig smak av gul curry. Servera med råris, gröna ärter och gärna strimlat äpple.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till färsen.
    • Spritsa ut frikadeller ca 30 g/styck på bleck med lite vatten på.
    • Ånga frikadellerna i ugn på 100° ånga till en innertemperatur på 70°, 8-10 min.
  • Sås:
    • Fräs curryn i smör. Tillsätt buljong och koka upp. Vispa ner äpplemos och crème fraiche.
    • Tillsätt frikadeller och smaka av med salt och peppar.
  • Servering:
    • Koka riset och ärterna. Servera hönsfrikadellerna i currysås med råris, gröna ärter och strimlat äpple.