Curryrätter med ris är en favorit bland skoleleverna. Dessa hönsfärsfirkadeller  serveras i en sås med tydlig smak av gul curry. Servera med råris, gröna ärter och gärna strimlat äpple.

Frikadeller med currysås

Frikadeller med currysås

Curryrätter med ris är en favorit bland skoleleverna. Dessa hönsfärsfirkadeller serveras i en sås med tydlig smak av gul curry. Servera med råris, gröna ärter och gärna strimlat äpple.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Blanda ihop ingredienserna till färsen.
    • Spritsa ut frikadeller ca 30 g/styck på bleck med lite vatten på.
    • Ånga frikadellerna i ugn på 100° ånga till en innertemperatur på 70°, 8-10 min.
  • Sås:

    • Fräs curryn i smör. Tillsätt buljong och koka upp. Vispa ner äpplemos och crème fraiche.
    • Tillsätt frikadeller och smaka av med salt och peppar.
  • Servering:

    • Koka riset och ärterna. Servera hönsfrikadellerna i currysås med råris, gröna ärter och strimlat äpple.