French chocolate toast med glass och jordnöt

French chocolate toast med glass och jordnöt

Gör så här

Chokladbrioche, limpor:
1. Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
3. Lägg degen i en plastback, låt stå i kyl över natten.

Dag 2
4. Dela degen i 2 lika stora delar och smöra 2 bröd- eller briocheformar. Rundriv och rulla till limpor och lägg i formarna, låt jäsa till dubbel storlek.
5. Baka av i 190° ca 25 min. Låt svalna på galler.

French toast
1. Vispa ägg, mjölk och socker lätt.
2. Doppa brödskivorna i äggstanningen och sedan i panko ströbröd.
3. Stek i rikligt med smör till en fin gyllenbrun färg.

Jordnötsglass:
1. Värm upp mjölk, grädde och torrmjölk. Vispa ihop äggula och socker. Rör ner äggvispet i gräddmjölken och värm till 83˚ under omrörning.
2. Mixa i jordnötssmöret, låt kallna och kör sedan i glassmaskin eller pacojet.

Chokladganache:
1. Koka upp vispgrädde och glykos. Slå blandningen över choklad och smör.
2. Mixa till en homogen ganache utan luftbubblor. Smaka av med salt.

Montering:
1. Servera french toast med jordnötsglass, chokladganache och strö över jordnötter.

Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2014, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen